Om cyklerne og vores berømte kvalitet

"En ægte Jensen cykel"

Det hele startede
på Søborg Hovedgade 1, 2860 Søborg hos den legendariske Vallø Nielsen.

Tage Jensen
(Senior) var 21 år da han startede i branchen – oprindelig var det dyrlæge studiet der skulle finansieres af den vej, men få år senere i 1969 kunne Jensen overtage butikken som på daværende tidspunkt primært solgte cykler og knallerter.

Jensen overtog
et Cykel- og knallertcenter på 45 kvm – som trods sin lille størrelse – var populær og havde et stort salg.

Jensen cykler konceptet
Ideen opstod da Jensen læste en notits i lokalavisen, om en lille knægt, der fik en ’Jensen’ bil i 6 års fødselsdagsgave. En Jensen bil er håndbygget, hvorfor køberen skal vente i 12 år, før bilen er færdig.

Unikke og håndbyggede
Sådan noget vil jeg bygge, tænkte Jensen – en kvalitets cykel som køberen skal vente på. Cykler, der skulle være unikke og håndbyggede.

Ide til handling
Der var ikke langt fra ide til handling, de første Jensen Cykler blev bygget i kælderen på Strandvejen 134 – kunderne kunne selv bestemme alt lige fra stelfarve til reservedele, tilbehør etc. Cyklerne blev håndbygget fra bunden. De første håndbyggede cykler forlod forretningen i 1972. Det var 10 håndbyggede racercykler, som var væk på ingen tid.

I begyndelsen
blev stel og dele købt hos grossister i Danmark – i takt med at efterspørgslen steg, blev dette led sprunget over, og der blev købt direkte ind fra leverandørerne fra Italien, Holland, Taiwan, Japan og Tyskland.

I Taipei
fandt man dygtige leverandører / samarbejds-partnere, som kunne levere den høje kvalitet, som er kendetegnende for en Jensen. Og da den første container ankom, gemte Jensen plomberne som et minde om at en ny æra var begyndt.

Alle dele
uanset hvor de blev købt ind - blev indkøbt med det for øje at en Jensen cykel skulle være en specielt håndbygget cykel i top kvalitet, i samme stil som en Jensen bil.

Design
Internt blev der designet, så Jensen cyklerne har finesser som ingen andre har. Alle stel blev indkøbt rå – epoxy lakeret i Danmark – specielt bygget til den enkelte – alle slags cykler til alle aldre i alle højder og drøjde.

Mere plads i Ølstykke
Pladsen blev snart for trang på Strandvejen, så der blev købt mere plads i Ølstykke, som blev til en Jensen byggeafdeling med lager og en mindre butik. Derfra leveredes håndbyggede Jensen Cykler til  Jensen butikkerne, der lå spredt udover Storkøbenhavn.

Forretninger
Den største forretning lå på Søborg Hovedgade 34, de andre butikker lå på hhv. Strandvejen 134, Jagtvejen, Amagerbrogade og Ølstykke.

Udviklingen
I 1969 – kort tid efter at Jensen havde overtaget Knallert og cykel centret – blev bygningen på Søborg Hovedgade 34 købt og ombygget, der blev etableret hovedkontor og en butik på 400 m2.

25 års jubilæum
CK Centret kunne fredag den 15. april 1994 holde 25 års jubilæum det gik  ikke stille for sig. Der var både pigegarden, buffet og gode tilbud på Jensen cykler. Alle var indbudt, og der kom mange gratulanter, og hele Søborg Hovedgade summede af liv.

Jensen Senior lukker firmaet
Ølstykke blev også for trang, så fabrikken på Ellekær 3 i Herlev blev rammen om produktionen, hvor de sidste Jensen Cykler blev bygget i 2008. Jensen Senior går på pension og vælger at lukke firmaet, da Jensen junion ikke på daværende tidspunkt ønsker at overtage firmaet. Jensen cykler sluttede sin første epoke af med lagersalg, hvor lageret blev tømt. En æra i Jensen historien sluttede på festlig og fornøjelig vis.

Jensen Junior genopstarter firmaet
Fra lukningen af byggeafdelinger i Danmark i 2008 til genåbningen i Herlev i April 2010, har Jensen cykler ikke ligget på den lade side.

Samarbejdspartner
En mangårig samarbejdspartner i Tyskland er nu blevet skolet til at bygge Jensen cykler, efter samme høje kvalitets krav, som der var i bygge-afdelingen i Danmark.

Delene
som stadig bliver udvalgt fra fabrikker og producenter i hele verden, bliver stadig indkøbt af Jensen junior, som også selv stå ved samlebåndet i Tyskland, når cyklerne produceres.

De høje samlekrav
er essentielle og et varemærke for Jensen cykler, der stadig holder fokus på kvalitet og stilrent design. Mange nye og spændende produkter er under udvikling, og specielle hjulsæt og lækre detaljer bliver en stadig mere udpræget billede på Jensens håndbyggede cykler.

Ny specialproduktion
I 2011 startes en lille, men eksklusiv produktion, med special cykler og fremtiden bliver ikke kedelig.